Outdoor Retraite

In een magisch en imposant berglandschap met ruimte voor uitdaging, stilte en bezinning. Los van je dagelijkse patronen en buiten je comfort zone ervaren wie jij werkelijk bent en waar je naartoe zou willen gaan. 

Graag neem ik je mee op pad door de bergen. We lopen van hut naar hut en tijdens de wandeling zullen we verstillen, verwonderen en versmelten met de bergen en jezelf opnieuw ontmoeten.

Deze reis maken we met een klein groepje, zes deelnemers en dit jaar gaat Renee mee als extra begeleider. 

Iedereen denkt dat het geluk zich op de top van de berg bevindt, maar het ligt in de beklimming"
Confucius
Outdoor Retraite Bergen thumbnail_IMG_4983

Waar

 In de buurt van Innsbruck Oostenrijk

Wanneer

12-15 September 2024 – Innsbruck Oostenrijk – VOL

11-14 September 2025 

Wat bieden de bergen?

Vergezichten die je hoofd leegmaken, kabbelende riviertjes die je in een natuurlijk ritme brengen en wandelpaden die zorgen voor focus in je mind. 

Sluit je aan bij gelijkgestemde avonturiers en ontdek de rust en schoonheid van afgelegen bergpaden, majestueuze landschappen en schilderachtige hutten. Deze retraite biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook de kans om te verstillen, te verbinden en te groeien.

Programma

We starten de dag met yoga in de buitenlucht daarna nuttigen we een ontbijt en vertrekken we naar de volgende hut. Tijdens de wandeling zijn er momenten waar we mediteren, ademhalings- en energetische oefeningen doen. Soms even heerlijk lang uit in het gras, starend naar de wolken en genieten van de prachtige kleurneuances in de bergen. 

Een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken met stilte én beweging wat je lichaam en geest je zeggen, wat omgeving met je doet.

Koude-training in de mooie bergmeren voor wie wil. Een aanrader een ware boost voor je immuunsysteem, zenuwstelsel en levenslust. 

We zullen na 6 a 8 uur wandelen aankomen bij de volgende hut. 

Overnachtingen

Er zijn hutten in allerlei soorten en maten, maar de meeste berghutten zijn eenvoudig en beschikken over de meest noodzakelijke voorzieningen. Met nauwelijks telefonisch bereik en internetverbinding ben je voor het grootste gedeelte afgesloten van de bewoonde wereld. Ook is het verstandig om contant geld mee tenemen omdat pinnen vaak niet mogelijk is.

Je slaapt op unieke plekken met een prachtig uitzicht op ruige pieken. Het overnachten in een berghut is gezellig en het comfort is echt wel anders dan dat van een hotel of pension. 

Je eet voornamelijk wat de pot schaft er is altijd een vegetarische optie en je slaapt met andere mensen op een meerpersoonskamer en ’s avonds om 21.30 uur geldt Hüttenruhe en ligt iedereen op één oor om de volgende ochtend vroeg weer op pad te gaan.

Prijs

EUR 765,-

INCLUSIEF:
 • Yoga
 • Meditatie
 • Energetische oefeningen
 • Ademhalingstechnieken
 • Koude training (voor de liefhebber)
 • 3x overnachting in berghut (meerpersoonskamers)
 • 3x ontbijt
 • 3x wandelaarsmaaltijd in de hutte
 • toeristenbelasting
 • kabelbaan omhoog
NIET INBEGREPEN:
 • Heen- en terugreis Nederland
 • Verzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
thumbnail_IMG_7120

Tips

WERK THUIS AAN JE CONDITIE

Een huttentocht lopen is soms zwaar. Zorg daarom dat je fit de bergen in gaat. Een goede conditie betekent dat je meer plezier ervaart tijdens het wandelen. 

PAK SLIM IN

Je loopt met je eigen bepakken, hoe minder hoe lichter. Een rugzak van 20 liter is voldoende en pak alleen het noodzakelijke in. Probeer niet meer dan 10 kilo op je rug mee te nemen. Je krijgt een paklijst voordat we gaan.

WANDEL (WANNEER NODIG) MET STOKKEN

Door te lopen met stokken kunnen je knieën in de afdaling flink ontlasten. Let wel op de juiste techniek waneer je loopt met stokken.

GA OP PAD MET EEN GOEDE BASISUITRUSTING

Een goede basisuitrusting zal je veel comfort geven tijdens de huttentocht. Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must. De stevigheid en het profiel van de zolen geven grip op natte grashellingen, gladde rotsen en op sneeuwvelden. Hoge schoenen beschermen je enkels en geven meer stabiliteit. 

VERVOER 

Vanuit Utrecht is het 894 km je kunt gratis parkeren. Mogelijkheid is om te carpoolen met de andere deelnemers. 

Ook kun je komen met de trein. Het is een redelijke verbinding waar je 2x moet overstappen. En er gaat zelfs een nachttrein. 

Extra tip: zorg ervoor dan dat je een reisverzekering hebt die bergsportactiviteiten en bergreddingen dekt, zo ben je verzekerd van hulp als er toch iets mis gaat. 

Ervaringen van deelnemers

Een ervaring om nooit meer te vergeten. Je geeft en deelt alles wat er in je zit en krijgt er zoveel meer voor terug. Wandelen door de bergen is zo mooi en het gaf mij zoveel rust en tijd om mijzelf weer terug te vinden. Als je jezelf openstelt aan wat Pien je gaat geven, dan ga je vier onvergetelijke dagen beleven. Je leert jezelf weer kennen en vind terug wat je onbewust hebt gemist. Een mooi voorbeeld; we dachten dat onze rugzakken steeds lichter werden, maar omdat we we zoveel met elkaar hadden gedeeld, bleek dat we steeds minder een last op onze schouders hadden. Zo trots en dankbaar dat ik deze uitdaging ben aangegaan! Veni vidi vici; Ik kwam, ik zag, ik overwon.
Jilles
Deze prachtige ervaring had ik niet willen missen! De bergen vind ik al magisch, en dit gevoel werd nog meer versterkt door het met elkaar afleggen van een best pittige tocht. De tocht, in combinatie met de mooie gesprekken die ik heb gevoerd en de aanwezigheid van de prachtige en ruige natuur, heeft echt gemaakt dat ik een stukje zelfvertrouwen en trots terugvond. Ik kijk nu al uit naar meer avontuur!
Suzanne
Wat heb ik genoten van de rust, natuur en de prachtige inzichten, dit in combinatie met een mooie uitdaging.
Mathieu
Wat was dit een magische ervaring. De prachtige natuur, de stilte, de groep mooie mensen en de super fijne begeleiding van Pien hebben me enorm goed gedaan. Vol enthousiasme, vertrouwen en levensenergie kwam ik thuis. Echt een aanrader. Dit smaakt naar meer!
Rogier

Wie zijn de begeleiders?

Renee gaat dit jaar mee als extra begeleider van de outdoor retraite naast Pien. Beide hebben ze een schat aan kennis en ervaring.

Renee

Renee van Hal

Renee is avontuurlijk, creatief en gaat graag (samen) op avontuur. Als moeder, gezondheidswetenschapper, kinderyogadocent en coach ligt haar passie bij het in verbinding brengen van mensen, met zichzelf en met elkaar. Daarbij maakt ze graag gebruik van laagdrempelige, speelse methodieken die je wakker maken en in beweging zetten naar wat echt belangrijk voor je is. De natuur vindt Renee daar een prachtig instrument voor. Zelf is ze heel graag buiten, het geeft haar energie. In de bergen, dat voelt echt als thuiskomen. Daar op grote hoogte, ver weg van alles, heeft ze in de bergtochten die ze heeft gemaakt, zoveel over haarzelf geleerd. In de bergen ervaart ze steeds opnieuw dat het je uitgenodigd om uit je comfortzone te stappen en op avontuur te gaan. Door te zetten op momenten dat het lastig is, angsten te overwinnen van de dingen die je spannend vindt. En daarnaast die stilte… Met die majesteuze reuzen om haar heen voelt Reen zich zo nietig, maar zo onderdeel van de natuur. De cadans van het lopen geeft tijd en ruimte om na te denken, stil te staan en je te verwonderen. En al lopende, maak je zulke mooie verbindingen met jezelf en met de ander. En hoe mooi is het om dit met anderen te delen. Want de ervaringen daar neem je mee, overal waar je gaat.

Site-Pien-over mij

Pien Romme

Pien verdiept zich al jaren in bewustzijnsontwikkeling en heeft sinds 15 jaar haar eigen coachingspraktijk.

Het is haar missie om mensen meer in contact te laten komen met wie ze in essentie zijn, om zo hun innerlijke kracht te (her)ontdekken. Dit met als doel om verdieping te zoeken in zichzelf en datgene wat op hun pad komt, te leren omarmen.

Anderen omschrijven haar als liefdevol, initiatiefrijk en speels. Dat zie je terug in alles wat ze doet. Niet alleen in haar werk, maar ook privé gaat ze (sportieve) uitdagingen niet uit de weg. Zo is ze dagelijks te vinden op de mountainbike of de padelbaan.

Daarnaast gaat ze er regelmatig even tussenuit om op te laden en inspiratie op te doen tijdens onder andere outdoor retraites.

Zelf organiseert ze maandelijks retraites op verschillende locaties in Nederland. Daarnaast is ze energetisch therapeut, ouder- en kindercoach en geeft ze wekelijks energetic yogalessen. Ook is ze docent kunstzinnig dynamische vorming bij De Kleine Tiki.

Bij alles wat ze doet weet ze steeds de kern te raken: meer verdieping, bewustwording en balans.

Heb je een vraag? Wil je meer weten? Ga je mee?

Scroll naar boven